2013. március 31., vasárnap

My week in pictures

ibolya

olvasás

márciusi hó -.-

új kedvenc film :D

mini Kimi és mini Seb :)

játék :D

zabsüti :)

húsvét

cipő *-*

gazdálkodj okosan :)


Kellemes húsvéti ünnepeket kívánok minden olvasómnak! :) ♥

2013. március 28., csütörtök

Olvastam V-VI.

Harry Potter és a Titkok Kamrája

"Harry Potter varázslónak született. Második tanéve a Roxfort Boszorkány- és Varázslóképző Szakiskolában éppen olyan eseménydúsnak bizonyul, mint amilyen az első volt. Lekési a különvonatot, így barátai repülő autóján érkezik tanulmányai színhelyére. S a java csak ezután következik..." (moly.hu)

A hét kötet közül ez az, amelyiket a legkevésbé szeretem. Nem igazán tudom megmondani, hogy miért. A filmekkel is ugyanez az helyzet. 
Harry Potter és az Azkabani Fogoly



"Azkabanból, a gonosz varázslókat őrző rettegett és szuperbiztos börtönből megszökik egy fogoly. A Mágiaügyi Minisztériumban tudják, hogy a veszélyes szökevény a Roxfortba tart, a Boszorkány- és Varázslóképző Szakiskolába. A varázslónövendék Harry Potter és barátai számára a harmadik tanév sem csak a vizsgák izgalmait tartogatja..." (moly.hu)

Ez a kedvencem a hét kötet közül. Nem igazán tudom megmondani, hogy miért, talán közrejátszik benne az is, hogy Harrynek végre előkerül egy olyan családtagja (a keresztapja), aki szereti és mindenben támogatja és akire ezután számíthat. Bár ezt beárnyékolja, hogy Sirius továbbra is szökésben van.


2013. március 27., szerda

Formula 1: I. - II.

Sokat gondolkodtam rajta, hogy elindítsam-e ezt a sorozatot, de végül úgy döntöttem, hogy igen. Ez is az egyik oka, hogy az első két futam összefoglalója egy bejegyzésben szerepel.

Ausztrál Nagydíj (2013.03.17.)

Az én szempontomból ennél tökéletesebben nem is kezdődhetett volna az idei szezon. Kimi nyerte a futamot, Seb a harmadik lett. Sajnos Nico Hülkenberg az üzemanyagrendszer meghibásodása miatt nem állt rajthoz a futamhoz, illetve Nico Rosberg a 26. körben elektronikai hiba miatt kiállni kényszerült.
Nagyon örültem Kimi győzelmének és annak, hogy mennyire jól ment a Lotus, bár az ausztrál nagydíjból az erőviszonyokat tekintve nem igazán lehet messzemenő következtetéseket levonni.

Maláj Nagydíj (2013.03.24.)

A maláj nagydíj egy igen érdekesre sikerült futam volt. Az biztos, hogy sokat fognak még róla beszélni.   Seb nyerte a futamot, Nico Rosberg a 4, Kimi a 7. és végül Nico Hülkenberg a 8. helyen ért célba.
Ami miatt nem fogjuk könnyen elfelejteni, az az, hogy Sebastian a csapatutasítás ellenére elkezdte támadni Webbert és végül meg is előzte, illetve a Mercedesnél is történ egy hasonló dolog, csak ott Nico betartotta a csapat kérését és nem előzte meg Hamiltont. 
Rengetegen támadják most Sebastiant, aminek szerintem a felét nem is érdemli meg. Oké, lehet, hogy önző dolog volt tőle, de ez egy verseny és a rajongók versenyzést akarnak látni és nem nyerhetsz úgy, ha nem vagy kicsit önző és nem helyezed a saját érdekeidet minden elé. Persze nem sült volna el jól, ha ütköznek, vagy valami, de szerintem mindketten vannak annyira jó és tapasztalt pilóták, hogy ez nem történhetett volna meg és nem is történt. A második futamon szerintem nem kellene, hogy csapatutasításokkal döntsék el, hogy melyik pilóta fejezi be a versenyt jobb pozícióban. Nagyon-nagyon fel lett fújva ez a dolog a sajtó részéről is és rengeteg ember nyilatkozik hülyeségeket és akar tanácsot adni Christian Horner-nek, hogy mit is kellene csinálnia. Szerintem ezt ők csapaton belül szépen lerendezik és pont. Ezen túlmenően nem hiszem, hogy bárkinek bármi köze lenne a dologhoz.

Következő futam: Kínai Nagydíj (2013.04.14.)

2013. március 25., hétfő

My week in pictures

Kicsit megkésve, de itt a múltheti képadag. Igazából az elmúlt hetem a tanulásról szólt, mert pénteken egy elég fontos és egyben nehéz zh-t írtam, de szerencsére már túl vagyok rajta. :) Ezen a héten pedig tavaszi szünetem van, ami az időjárást tekintve inkább téli szünet. 

én :)
 
NOTD 1.

NOTD 2.

 nem boldog :(

Avon rendelés :)

palacsintatorta :)



2013. március 17., vasárnap

My week in pictures

új lakkok :) (akciósak voltak :D)

rémült fánk :D 

indulás előtt

szokásos szerdai kávé és metropol

SZTE tavaszi állásbörze

függőség?

péntek reggel...

Kims <3

ebéd :D

szerelmes vagyok ebbe a lakkba *-*

tökéletes vasárnap reggel *-* <3

2013. március 15., péntek

Formula 1 and Me

Már néhány posztban voltak utalások, 1-2 mondatok és képek a Forma-1-el kapcsolatban, de azon kívül, hogy szoktam nézni, nem sok minden derült ki belőlük.

Ebben a bejegyzésben a Forma-1-el való kapcsolatomról szeretnék írni. 

Pontosan nem emlékszem, hogy melyik volt az első futam, amit láttam, arra sem, hogy melyik évben volt. De arra emlékszem, hogy apa mindig nézte, volt hogy csak a rajtot és az utolsó pár kört. Nagy Schumacher fan volt. (:D) 
2002-2003 környékén voltak először a Magyar Nagydíjon. Én pedig otthonról néztem a futamot, majd amikor hazaértek csillogó szemekkel hallgattam a beszámolóit. Szerintem valahol itt kezdtem el több figyelmet szentelni ennek a sportnak, bár ekkor még csak 11-12 éves voltam.

Ha valaki megkérdezi tőlem, hogy mióta nézem a Forma-1-et, akkor 2005-öt szoktam mondani, mert ezt biztosra tudom mondani. Szintén ettől az évtől kezdve lett az első számú kedvencem (de nem szeretem ezt a szót használni) Kimi Räikkönen. Azóta is töretlen az iránta érzett tiszteletem, bármit is csinál, bárhol is versenyez. Aztán persze szoktak jönni a kérdések, hogy azért neki szurkolsz mert jól néz ki? Nem. Soha nem támogattam egyetlen pilótát sem azért, mert jól néz ki. Hazudnék, ha azt mondanám, hogy nem nézem meg őket és nem jegyzem meg egy-egy kép láttán, hogy milyen jól néznek ki, mert persze nem csúnyák, de nem ez a fő szempontom.   
A másik pilóta, akinek 2008 óta követem a pályafutását, nem más mint Sebastian Vettel. Volt már, hogy itt is megkaptam a kérdést, hogy azért szurkolsz neki mert világbajnok? Nem. 2008-ban kedveltem meg, akkor még a Toro Rosso-nál versenyzett.

A következő kérdés, amit fel szokott merülni, hogy melyik csapat a kedvencem. 
Nincs kedvenc csapatom, soha nem is volt. Nekem csak kedvenc pilótáim vannak és "megyek" velük, ahová ők szerződnek. Én inkább a pilótákat kedvelem és nekik drukkolok, mint a csapatot.

A fent említett két versenyzőn kívül kedvelem még Nico Rosberget és Nico Hülkenberget is. 

A Hungaroringen egyszer volt szerencsém élőben látni a száguldó cirkuszt még 2006-ban. Emlékszem, pénteken és szombaton szép napsütéses idő volt, vasárnap pedig esett az eső. Az volt az első esős Magyar Nagydíj. Nem lehet összehasonlítani a tv-s közvetítésekkel. Teljesen más élmény és szerintem aki egyszer megtapasztalta, hogy élőben milyen, az mindig menni akar utána. Sajnos azóta nem sikerült eljutom a Hungaroringre, de biztos vagyok benne, hogy nem ez volt az utolsó alkalom.

Most pedig végre elkezdődött a 2013-as szezon. Hihetetlenül hosszúnak tűnt az a több mint 100 nap, amíg nem volt futam. Már túl vagyunk két szabadedzésen, holnap (itteni idő szerint) hajnalban lesz a harmadik majd reggel az időmérő és vasárnap pedig a futam. 

A régi blogomon, mindig írtam a futam után egy pár soros kis összefoglalót a hétvége eseményeiről, még nem döntöttem el, hogy itt is lesznek-e. Majd vasárnap kiderül. ;)

Nagyjából most ennyi jutott eszembe ezzel a témával kapcsolatban, ha valakinek van kérdése, tegye fel nyugodtan. :)

Ti hogy álltok a Forma-1-el? Szoktátok nézni?

                                

2013. március 10., vasárnap

My week in pictures

szokásos szerda reggel: kávé és Metropol

zabkása készítés folyamatban :)

krókusz <3

apától nőnapra ♥

2013. március 5., kedd

Olvastam IV. - J.K. Rowling: Harry Potter és a bölcsek köve

"A Roxfort Boszorkány- és Varázslóképző Szakiskolában töltött első tanév kemény erőpróba a diákok számára. Harry Potternek nem csupán a vizsgákon kell megfelelnie, de egy életre-halálra szóló küzdelemnek is részese lesz. A tizenegy éves varázslójelölt története meghódította az egész világot."  (moly.hu)



Mint szerintem elég sokan, én is ennek a könyvnek köszönhetem, hogy megszerettem az olvasást. Kb. 10-11 éves lehettem, amikor karácsonyra kaptam ezt a könyvet. Emlékszem nem igazán örültem neki. :D De aztán valahogy mégis rávettem magam, hogy elolvassam és alig tudtam letenni. :)

Valahogy így kezdődött a könyvek iránti szeretetem, ami azóta is töretlenül tart. Imádok olvasni, bár az utóbbi időben kicsit háttérbe szorultak a könyvek, de heti kétszer - a vonatozások alkalmával- legalább tudok egy kicsit olvasni.

Nem is tudom, hogy jött az ötlet, hogy újraolvassam most a sorozatot, de a múlt héten végeztem is az első résszel és jelentem, hogy még mindig ugyanannyira szeretem, mint régen. Most épp a második részt olvasom. 

Amint befejezek egy kötetet, megnézem a filmet is hozzá. Érdekes így rögtön egymás után a kettő, mert elég jól észrevehetőek a különbségek. 

Ti szeretitek? Olvastátok?

2013. március 3., vasárnap

My week in pictures

kávé <3

imádom :)

  F1 <3 már elmondhatatlanul hiányzott *-*

filmezés :)

olvasás a vonaton

újabb reggel, újabb hónap :)

tanulás

zabkása <3

gyerekkori egyik kedvenc mesém :)

reggeli és olvasás :)

2013. március 1., péntek

Hello March!

Eltelt egy újabb hónap...
Nem tudom, hogy másnak is úgy tűnik, mintha rohanna az idő vagy csak nekem?

Februárban elkezdődött a 6. szemeszterem az egyetemen. Ez a hónapom főként azzal telt, hogy összeállítottam az órarendem, korábbi jegyzetek után kutattam illetve órákra jártam/járok. Nem lesz könnyű ez a félév, sőt szerintem mondhatom, hogy ez az egyik legnehezebb. 

Viszont azzal, hogy már Március van, remélem az időjárás is tisztában van és végre lesz egy kis jó idő. :) Bár az előrejelzéseket elnézve nem sok napsütés lesz.
Ha már Március, akkor az azt jelenti, hogy végre elkezdődik az F1-es szezon! *-* Már alig várom! :)

Remélem ez egy jó hónap lesz. :)