2014. július 31., csütörtök

Sorozatok 4.

Bunheads

A történet egy Las Vegasban élő show-girlről, Michelle-ről szól, aki hirtelen felindulásból egy házasságot köt. Ezzel felhagyja előző, kicsapongó életét és férjével hazaköltözik egy csendes kisvárosba, ahol anyósa balettiskolájában kezd el oktatni. Michelle szembekerül az új szokásokkal, a balettel, ami kezdetben túlságosan is kifinomult számára. (filmek-online.eu)

A Gilmore Girls (Szívek szállodája) alkotói készítették ezt a sorozatot is. Mivel azt nagyon szeretem, ezért régóta a listámon volt már ez a sorozat is. Végül most nyáron, míg a legtöbb sorozatban szünet van, elő is vettem ezt. Nagyjából 2 hét alatt végig is néztem.

Szerintem ez egy nagyon szórakoztató sorozat, tele pörgős párbeszédekkel és rengeteg poénnal. Középpontjában a balett áll körbevéve a mindennapi problémákkal. Néhány színész feltűnik a GG-ből is, de szerintem ez egyáltalán nem zavaró. Sajnos az 1. évad után elkaszálták, de ha valaki egy kis kikapcsolódásra vágyik, akkor tudom ajánlani ezt a sorozatot. Összesen 18 részből áll, ami a már-már megszokott 40-42 perces epizódokat jelenti.



Sorozatok 1.
Sorozatok 2.
Sorozatok 3.

2014. július 28., hétfő

Formula 1 - XI.

Magyar Nagydíj

Végre elérkeztünk a hazai futamhoz, ami most sem okozott csalódást, bár sajnos idén sem tudtam a helyszínről követni az eseményeket. Remélem jövőre sikerül kijutni, mert azért 2006 már elég régen volt.

Az eső szépen megkavarta a dolgokat, volt is pár baleset a futam első felében, de szerencsére nem történt komoly baj. 

A dobogó felső fokára Daniel állhatott fel, megszerezve ezzel második Forma-1-es győzelmét. :) 

Kimi időmérőjét nagyon eltaktikázta a csapat, de végül a 6. helyen ért célba. Seb a 7. lett, egyszer megpördült a versenyen, de szerencsére nem történt baj és nem sérült meg az autója. Nico Hülkenberg viszont nem volt ilyen szerencsés, ő a 14. körben sajnos kiesett.








Következő futam: Belga Nagydíj (2014.08.24.)

2014. július 27., vasárnap

My week in pictures

kávé és blogírás :)

a szobám festés előtt

szép számok twitteren :)

alakul :)

Már nagyjából kész van a szobám, már csak pár apróság kell és teljes lesz. :)

2014. július 21., hétfő

Formula 1 - X.

Német Nagydíj

Ismét egy kaotikusan induló futamot láthattunk, amelyből utána egy egészen eseménydús verseny kerekedett. A dobogó felső fokára ezúttal Nico Rosberg állhatott fel a hazai közönség előtt, a második Valtteri Bottas lett. Érdemes figyelni erre a finn srácra, hiszen egy remek versenyzőről van szó! A harmadik Hamilton lett. Szerintem kicsit túl lett lihegve ez a '20. helyről feljött a harmadikra' dolog a kommentátorok részéről, előtte is megcsinálták már páran, szóval semmi újdonság nem volt benne.

Seb a negyedik, Daniel pedig a hatodik helyen végzett. A nap embere számomra Daniel volt, nagyon szépen védekezett Alonso ellen, de végül a frissebb gumikon a spanyol megelőzte. Nico Hülkenberg a 7. helyen ért célba.

Kimi egy újabb pocsék hétvégén van túl, a 11. helyen fejezte be a versenyt, ismét pont nélkül. Remélem, hogy a Magyar Nagydíjon sikerül egy jobb hétvégét összerakni és pontot szereznie.






Következő futam: Magyar Nagydíj (2014.07.27.)

2014. július 20., vasárnap

My week in pictures

Ez a hét elég lustára sikerül, nem történt túl sok érdekes dolog. Emiatt is van az, hogy csak 3 kép készült.

szerencsesüti

amikor csak bemegyek a könyvesboltba szétnézni :D

kávé ♥

2014. július 13., vasárnap

My week in pictures

kávé :)

közeleg a vihar

megijedt a dörgéstől ♥

egész nap csak esett (péntek)

2014. július 8., kedd

Formula 1 - IX.

Brit Nagydíj

Kimi hatalmas balesetével indult a futam, ami után közel egy órás piros zászlós szakasz következett. Szerencsére Kiminek nem történt nagy baja, a bal bokája és térde rándult, illetve zúzódott meg. A tesztet ki kell hagynia, de a hírek szerint a német nagydíjra már helyre fog jönni. Azért eléggé megijedtem, mikor kiszállt az autóból és sántikált.

A futamot Hamilton nyerte, miután Nico Rosberg a váltó meghibásodása miatt kiesett. Valtteri a második, míg Daniel a harmadik helyen ért célba. Seb az 5. helyen fejezte be a versenyt, amelyért gyönyörű csatát vívott az utolsó pár körben Alonsoval. Nico Hülkenberg a 8. helyen ért célba.



Következő futam: Német Nagydíj (2014.07.20.)

2014. július 6., vasárnap

My week in pictures

egy kis vásárlás :)

kávé

szülinapos ♥ (július 3.)

ez a lakk valami csoda, bár nem túl tartós :/ 

mámától névnapomra :)

fogathajtó verseny :)

Júniusi kedvencek

A júniusomat legfőképpen a tanulás jellemezte, de sikeresen végeztem az összes vizsgámmal, úgyhogy most már nekem is elkezdődött a nyár. Ismét összeszedtem néhány kedvenc terméket/dolgot, amiket gyakran használtam és szerettem az elmúlt hónapban.


Arcápolás terén két La Roche-Posay terméket szerettem meg nagyon. Mindkettő az Effaclar termékcsalád része.
Az egyik a Tisztító Habzó Arclemosó. Eléggé problémás a bőröm, így a vizsgaidőszak kezdetével kicsit több időm lett, így végre el tudtam menni a bőrgyógyászhoz. Ő ajánlotta ezt az arclemosót, amit már az első használat után nagyon megszerettem. Nagyon jól tisztít és kevésbé zsírosodik a bőröm mióta használom. Viszont picit szárít, ezért akinek szárazabb, érzékenyebb bőre van, annak nem ajánlom.

A másik pedig a Duo + krém. A pattanások után viszonylag sok piros folt maradt a bőrömön, ezért elkezdtem keresgélni egy erre a problémára való krémet. Sokan ajánlották ezt, úgy gondoltam kipróbálom, és nem bántam meg. Már kb. másfél hét után látványosan csökkentek a foltok az arcomon, ezen felül mattít is. Én reggel használom, hamar beszívódik, ezért smink alá is tökéletes.
Már egész szép a bőröm, de ezeken felül a bőrgyógyász írt még fel két krémet, illetve antibiotikumot is. Ezeket használva már kezd alakulni a bőröm. :)



A hónapban a kedvenceim közé tartozott még a Catrice Camouflage Korrektor is. Régebben a Balea rúzs formájú korrektorát használtam, de nem voltam túlságosan megelégedve vele, viszont ezt a korrektort rengeteg blogon ajánlották. Ezért mikor elfogyott a másik korrektorom, ezt vettem meg. Azóta is imádom. Nagyon jól fed és könnyű használni, emellett pedig olcsó is. Azt hiszem ennél nem is kell több. :)

Az utolsó kedvenc termékem az Essence szemöldökceruzája volt. Ezelőtt nem nagyon foglalkoztam a szemöldökömmel sminkelés terén, csak megigazítottam és kész. (:D) Valószínűleg azért, mert nekem szerencsére sötét és erős szálú szemöldököm van, de rájöttem, hogy azért egy kis igazítás nem árthat neki. Nekem a 02-es Brown árnyalatban van meg, nagyon szeretem, mert könnyű vele dolgozni, nagyon tartós és emellett nagyon olcsó is. 



A kedvenc zeném a hónapban az Amaranthe-től az Amaranthine volt. Az egyik ismerősöm posztolta ki Facebook-on, én pedig azonnal megszerettem. Egy svéd együttesről van szó, eddig két albumuk jelent meg, amiket persze már többször is végighallgattam. :)