2011. szeptember 10., szombat

First week and today

Az első hét a suliban annyira nem volt vészes. Főként a követelményeket mondták el és elkezdtük az anyagot is. Van amiből már házit is adtak, ami egy kicsit furcsa az egyetemen, de ott is van ilyen :P . A hétfőm kicsit húzós mert reggel 8-tól este 8-ig órán van, egy 2 és fél órás szünetet és a két óra közötti fél órás szünetet kivéve. Viszont a többi nap elég lightos. Szerencsére nem kell kérelmeket beadnom tantárgyakért, mert tudtam még felvnni párat és most már egész jól állok. :)

Egyébként gondolkodok rajta, hogy angolul is írjak ide, vagyis lenne olyan post ami angolul lenne, de lennének olyanok is amik magyarul. na majd meglátom milyen kedvem lesz. :)



Más:

Sebastian Vettel szerezte meg a pole pozíciót Monzában! :)








Ma még sütöttem almás-fahéjas amerikai palacsintát. Nagyon fincsi lett. ^^ A receptet itt elérhetitek. :)


Emy

2011. szeptember 3., szombat

Költözés

Hétfőn kezdődik az egyetemen az oktatás. Holnap költözök vissza Szegedre. Nem tudom, hogy milyen gyakran fogok ide írni. Az albérletben nincs internet, nekem egy 3 GB-s mobilnetem van. De ha valami fontos történik, vagy találok valami érdekes videót vagy képet, akkor mindenképpen jövök.


Emy


2011. szeptember 1., csütörtök

Kurzusfelvétel

Most volt reggel 6-kor a második felvonás. Nyelvek, tesi, általánosan művelő tárgyak. Szerettem volna finn kezdőt felvenni, de kb. 1 másodperc alatt betelt. :S Felvettem helyette észtet, de nem hiszem, hogy meghagyom. Illetve felvettem még angol felsőfokú felkészítőt, hát az meg majd kiderül.

A saját szakom tárgyait pénteken lehetett felvenni. A rendszer szépen lefagyott, majd ki is dobott és még véletlenül sem akart visszaengedni, ezért egy rakat tantárgyról lecsúsztam. Ráadásul a kötelezőket sem tudtam mindet felvenni a csúszásom miatt. :S De lassan de biztosan haladok a kreditekkel, bár még messze van a leadási időszak vége, addig meg úgyis adnak le tárgyakat és lesz hely. Ha meg nem, akkor meg ott van az a lehetőség, hogy bemegyek az órára és megkérdezem a tanártól, hogy feltenne-e a kurzusra, vagy esetleg adok be utólagos kurzusfelvételi kérelmet. Egy próbát megér.

Emy