2014. november 30., vasárnap

Advent Collage - 1. rész: Adventi koszorú

A szegedi és Szeged környéki blogger/vlogger lányokkal egy összefogás keretében Advent minden vasárnapján egy-egy DIY bejegyzéssel készülünk. Az első témája az adventi koszorú. De, hogy ne egyből a képeket hozzam, úgy gondoltam, előtte egy pár sorban írnék a koszorú történetéről.

"Az adventi koszorú ősét 1839-ben Johann H. Wichern német evangélikus lelkész készítette el: egy felfüggesztett szekérkeréken 23 gyertyát helyezett el, melyek közül minden nap eggyel többet gyújtott meg karácsonyig.
Ma az adventi koszorú általában fenyőágból készített kör alakú koszorú, melyet négy gyertyával díszítenek. A gyertyák színe katolikus körökben lila, kivéve a harmadik vasárnapra jutót, amely rózsaszín. Minden gyertya szimbolizál egy fogalmat: hit, remény, öröm, szeretet." (forrás:wikipedia)


Azt már az elején tudtam, hogy három lila és 1 rózsaszín gyertyát szeretnék, de a többi részlet még egyáltalán nem állt össze a fejemben. Aztán persze szépen alakulni kezdett, szerettem volna bele ezüst színt, utána pedig kitaláltam, hogy koszorú helyett valamilyen tányéros megoldást szeretnék. Aztán meg az is, hogy valahogy fenyő ágakat is tennék bele, de persze a végső kinézet az összeállítás során alakult ki.

Na de jöjjenek is a képek!


Nem kell hozzá túl sok minden, ráadásul a képen láthatóak közül a szalagot és a festék spray-t nem is használtam. Az ezüst színű golyókat és a kis csillagokat a Kik-ben vettem, a gyertyákat az OBI-ban, a tányért a szekrényből (:D), a kis díszt még pár éve kaptam, a fenyőágakat, pedig az udvarunkon lévő egyik fenyőfáról vágtam le.


Persze a koszorút nem lehet elkészíteni felügyelet nélkül! :D


Elkészült! Nagyon egyszerű, csak össze kell rakosgatni az elemeket és kész is. Nem mondom, hogy csodaszép, de nekem nagyon tetszik! :)




A Pinterest-en egy táblán összegyűjtöttem még néhány ötletet, amit ITT megnézhettek. :)

Nézzetek be a többiekhez is! Csodaszép koszorúkat készítettek! :)

4 megjegyzés:

  1. szuper lett, tetszik!! várom a következő bejegyzéseiteket Lányok!

    VálaszTörlés
  2. Óóóó, deklassz. úgy tetszik, hogy a gyertyák miatt kicsit hagyományos, de a formája miatt mégsem :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi :) Kicsit féltem, hogy a kettő hogy fér meg egymás mellett, de szerencsére egész jól. :)

      Törlés