2015. október 12., hétfő

F1 - Orosz Nagydíj

Talán eddig ez volt az idei legjobb futam! Nekem legalábbis nagyon tetszett, persze egy-két dolgot kihagynék a hétvégéből. Ilyen például Carlos Sainz szombati és Romain Grosjean vasárnapi balesete. Szerencsére mindketten jól vannak! Ide sorolnám még Nico Hülkenberg és Nico Rosberg kiesését is, valamit az utolsó körös Kimi-Valtteri balesetet.

A futamot Hamilton nyerte, Seb lett a második, míg a harmadik helyet Sergio Perez szerezte meg. 
Kimi szenzációs versenyt futott, imádtam nézni, ahogy ezen a futamon versenyzett! Az utolsó körben talán picit túl optimistán próbálta megelőzni Valtteri Bottast és összeértek, így Bottas kiesett, míg Kimit az 5. helyen intették le. A futam után viszont megbüntették, így a végleges eredménye a 8. hely lett. Ennek a büntetésnek köszönhetően viszont a Mercedes idén ismét megszerezte a konstruktőri világbajnoki címet.







Következő futam: Amerikai Nagydíj (2015.10.25.)

2 megjegyzés:

  1. Nekem az egész nagydíjban Putyin tetszett a legjobban :) elég jó fej volt, nem sok ország vezetőjét láttam eddig gratulálni, bár Hamilton és Vettel elég furák voltak, ami a köszöntést illeti. A futam is jó volt, Grosjeant nagyon féltettem, főleg, amikor még egy pár pillanatig nem szállt ki az autóból.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szerintem kicsit meg voltak szeppenve. :D Szerencsére idén kevesebbet mutogatták, mint tavaly, amikor a futam helyett is őt kellett nézni. :D
      Igen, elég ijesztő baleset volt, de szerencsére épségben megúszta. :)

      Törlés