2016. január 9., szombat

Decemberi kedvencek

Az új év első bejegyzése még egy kis visszatekintés lesz a tavalyi évre, annak is az utolsó hónapjára a decemberi kedvenceken keresztül.


Bár már mindkét termék elég régóta a birtokomban van, valahogy a blogon még nem esett róluk szó. A Barry M Natural Glow 2 palettát még Zitu egyik régebbi nyereményjátékán nyertem és bár nagyon szeretem a színeit, főként nagyobb ünnepekkor/alkalmakkor szoktam használni, ebből következik, hogy viszonylag ritkán. A december viszont tökéletes időszak, így az ünnepi sminkek elkészítésekor mindig ezt a palettát részesítettem előnyben (na nem mintha olyan sok palettám lenne:D). A palettában lévő szemhéjalapozót nem sűrűn használtam eddig, de annál többször az Etude House Proof 10 szemhéjalapozót, ami az idők során beépült a napi rutinomba. Ha bármilyen szemsminket készítek, biztos, hogy ezt használom alapnak. Sőt egy Pinterest-en láttott kis trükköt kipróbálva, az orrnyergem két oldalára is fel szoktam vinni egy nagyon minimális mennyiséget és így még a szemüvegem sem csúszkál annyira. :D
Ketten együtt is tökéletesen működnek, egyik sminkemmel sem volt gond az ünnepek alatt.


A decemberi kedvenc sorozatom az Aranyélet volt. "Miklósiék fényűző életmódja csak látszat: valójában kisebb-nagyobb csalásokból tartják fenn magukat. Mikor a családfő elhatározza, hogy jó útra tér, az idill semmivé foszlik. Kiderül, hogy mindenki teljesen másképp képzeli el az életét. (HBO) Az HBO Magyarország saját gyártású sorozat, aminek eddig egy évada van, 8 résszel. Nem gondoltam volna, hogy ennyire megtetszik. Fordulatos, eseménydús, számomra egyáltalán nem unalmas sorozatról van szó. Remélem lesz folytatás!


Nem vagyok nagy filmezős, magyar filmeket meg pláne keveset nézek, de a Félvilág azonnal bekerült a kedvenceim közé. Snitt-en láttam meg az ajánlóját az egyik zónában pont aznap, amikor a Duna Tv-n adták este.
"Ki ölte meg Mágnás Elzát és miért?  Az I. világháború előtt hónapokig ez a kérdés tartotta lázban Budapestet, és foglalkoztatja száz év elteltével is a közvéleményt. Erről a rejtélyről lebbenti fel a fátylat a Félvilág, amely Mágnás Elza utolsó napjait dolgozza fel. A félvilági életet élő kurtizán és bigott komornája, Rózsi, valamint a fiatal és naiv cselédlány, Kató között szövődő bizarr, szenvedélyes viszonyokat és sikamlós hatalmi játszmákat bonyolítják tovább az Elza körül felbukkanó férfiak, egészen a sokkoló végkifejletig." (port.hu)
Feszültséggel teli, már-már nyomasztó, gyönyörű képi világú kosztümös film, amit szerintem érdemes megnézni.

Kedvenc zenéim:
Children of Distance - Tévedtem (feat. Kovács Gyopár)
Christina Perri - Human
Evanescence - My Heart Is Broken

Események közül kedvenc volt a már hagyománnyá vált találkozó a blogger lányokkal Raminál, a karácsony és a szilveszter is, még ha elég nyugisan is teltek.

Mik voltak a kedvenceitek az elmúlt hónapban?:)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése