2013. február 28., csütörtök

Olvastam III. - Sophie Kinsella: Csörögj rám!

"Elveszítettem. Az egyetlen tárgyat a világon, amit nem lett volna szabad elveszítenem. A jeggyűrűmet.
Ha azt mondom, hogy ez a gyűrű különleges, az nem fejezi ki a helyzet súlyosságát. A gyűrű három nemzedék óta vándorol Magnus családjában. Három hónapja hordom az ujjamon, éjszakára szertartásosan egy porcelán tálba helyezem az ágyam mellett, napközben félpercenként ellenőrzöm, hogy megvan-e még... erre most pont aznap, amikor Magnus szülei visszatérnek, elveszítem. Pont ma. Nyugi. Csak semmi pánik, Poppy. Gondolkodj pozitívan!!"

Poppy Wyatt élete legboldogabb napjára készül, alig egy hát van hátra az esküvőjéig, amikor barátnőivel pezsgőzni megy egy elegáns szállodába. De az álomból hirtelen rémálom lesz, amikor egy tűzriadó miatti kavarodásban a gyűrű eltűnik, majd Poppy telefonját is ellopják. Pánikba esve járkál fel-alá a szálloda halljában, amikor váratlanul eldobott mobiltelefont pillant meg a szemetesben. Hurrá, mégis van telefonszáma, amit meghagyhat a szálloda személyzetének arra az esetre, ha megtalálnák a gyűrűjét! 
Egyetlen apró bökkenő van csak: a telefon tulajdonosa, Sam Roxton egyáltalán nem lelkesedik az ötletért. Vissza akarja kapni a telefonját, és annak sem örül, hogy Poppy olvasgatja az üzeneteit, sőt némelyikre még válaszol is a nevében...

Sophie Kinsella ezúttal sem okoz csalódást rajongóinak, legújabb regénye fergeteges szórakozást nyújt mindenkinek, aki szereti a romantikus történeteket és a kacagtató jeleneteket. (moly.hu)

Az egyik barátnőmtől kaptam kölcsön ezt a könyvet. Szerintem mondhatom, hogy mindketten egyformán imádjuk Sophie Kinsella könyveit. :)
Sophie az Egy boltkóros naplója c. könyvsorozatáról ismertebb szerintem, bár én még ezt a sorozatot nem olvastam. Az első könyv, amit olvastam tőle, az az Emlékszel rám? című könyv volt.

A Csörögj rám! nekem a már megszokott Sophie stílust hozta, tele viccesebbnél viccesebb helyzetekkel, párbeszédekkel. Ez is egy könnyedebb regény, ami egy délután alatt bőven kiolvasható. Nekem egy kicsit tovább tartott, de csak azért mert az utóbbi időben szinte csak a vonatozások alkalmával van időm olvasni és ezt nagyon sajnálom, de már várom a nyarat. :)

Ti ismeritek Sophie Kinsella műveit? Olvastátok már valamelyiket?Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése