2013. június 25., kedd

Life after the Google Reader...

...vagyis élet a Google Reader után.

Már szerintem mindenki értesült róla, hogy július 1-től megszűnik a Google Reader és ezzel elvesznek a feliratkozott olvasók, illetve nem fogjuk látni, azoknak a blogoknak a frissítéseit sem, amelyekre feliratkoztunk. Persze el lehet mentegetni a böngészőn könyvjelzői közé is az általunk követett blogokat, de az egy bizonyos szám fölött már elég macerás követni. Persze elég sok alternatíva is megjelent, amivel követni tudjuk az oldalakat és szerencsére egyetlen egy kattintással importálni lehet a követett blogokat a Google Reader-ből, így nem kell újra egyenként bekövetni őket.

A legnépszerűbb alternatíva a Bloglovin'. Az én blogomat is tudjátok ott követni, ha a jobb oldali sávban legfölül a szívecskés képre kattintotok, majd utána pedig a 'follow' gombra. :)

Viszont van egy másik alternatíva is, amit nekem kicsit egyszerűbb kezelni, ez pedig a Feedly. Via a blogján nagyon jó kis ismertetőt/összefoglalót írt róla, itt el is olvashatjátok. Nekem ez kicsit szimpatikusabb, de mindkét oldalt/olvasót használom. (Szeretek több lábon állni.:D)

Jó hír még, hogy mindkét olvasónak van mobilapplikációja is, úgyhogy akár telefonról is olvashatjuk a kedvenc blogjainkat. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése