2013. június 27., csütörtök

Olvastam - IX - X.

Harry Potter és a Főnix Rendje



"Dumbledore végül leeresztette kezét, és félhold szemüvegén át, fürkészve nézett Harry szemébe. -Eljött az ideje- szólt-, hogy elmondjam neked, amit már öt éve el kellett volna mondanom. Ülj le kérlek! Ha megajándékozol egy kis türelemmel, mindent hallani fogsz, amit tudnod kell. Ha befejeztem, szidhatsz, dühönghetsz. Nem fogok védekezni.

Harry Potter az ötödik évére készül a Roxfort Boszorkány- és Varázslóképző szakiskolában. Harry - társaival ellentétben- sosem örül a nyári szünetnek, ám ez a mostani még rosszabb, mint rendesen. Nem csak rokonai, Dursleyék keserítik meg az életét, de - ami a legfájdalmasabb - mintha barátai is elfeledkeztek volna róla. Harry azon töri a fejét, hogyan törhetne ki lehetetlen helyzetéből, ám nyári szünetének egy hirtelen, drámai fordulat vet véget. Hamarosan azt is megtudja, hogy a Roxfortban sem számíthat békés tanulásra és kviddicsezésre..."

Harry Potter és a Félvér Herceg 



"A Voldemort elleni harc állása igencsak aggasztó; a baljós jeleket már a mugli kormányok is észlelik. Szaporodnak a rejtélyes halálesetek, katasztrófák. A három jó barát egy ideje aggódva figyeli a Reggeli Próféta halálozási rovatát, félve hogy ismerős névre bukkan. Dumbledore időről időre eltűnik a Roxfortból. Senki nem tudja, hogy ilyenkor hol tartózkodik. Az élet azonban a háborús időben sem csak harcból áll... 
A hatodévesek a hoppanálást gyakorolják, olykor rendkívül "érdekes" eredménnyel. Szerelmek szövődnek a felsőbb évesek között, a Roxfort házai és lakói továbbra is kíméletlen versenyben állnak. Harry értékes segítséget kap a titokzatos Félvér Hercegtől. A jó és a gonosz közti frontvonal immár a Roxfortban húzódik. Harry igyekszik minél alaposabban megismerni Voldemort múltját, ifjúságát, hogy rátaláljon a Sötét Nagyúr sebezhető pontjára."

Tudom, már kicsit unalmas vagyok a Harry Potter könyvekkel, de ahogy azt láthatjátok már csak egy van hátra. :D Bár most még a jegyzeteimet olvasom könyvek helyett, de jövőhét kedden túl leszek az utolsó vizsgáimon is, úgyhogy utána jöhet egy kis pihenés és a könyvek és persze filmek és sorozatok. Már elkezdtem írni egy szép kis listát, úgyhogy nem fogok unatkozni és persze itt is mindig írok majd arról, hogy mit olvastam/láttam. Ezáltal persze új rovatok is bevezetésre kerülnek a blogon és persze több időm is lesz a bloggal foglalkozni. :)

Akinek van még vizsgája, annak kitartás! Aki pedig már a jól megérdemelt szünetet tölti, annak jó pihenést! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése