2014. március 18., kedd

Formula 1 - I.

Ausztrál Nagydíj

Az Ausztrál Nagydíjjal elkezdődött a 2014-es Forma-1-es szezon. A tavalyihoz képest rengeteg szabályváltoztatás történt, erről rengeteg cikk és információ megtalálható a neten, úgyhogy én most erről nem írnék.

A futam maga szerintem unalmas volt, olyannyira, hogy még olvasni is volt időm közben, pedig ez nem igazán szokott előfordulni. Valószínűleg túl nagyon voltak az elvárások az új szabályrendszer miatt, mindenhonnan azt lehetett hallani, hogy majd mennyi előzés és akció lesz a pályán, ehhez képest pedig kaptunk egy unalmas versenyt. Persze nyilván még a csapatok is óvatosabbak és még nekik is ki kell tapasztalni a dolgokat, de azért remélem, hogy a későbbiekben izgalmasabb versenyeket fogunk látni.

Az idénynyitó futamot Nico Rosberg nyerte, a második helyen Daniel Ricciardo végzett, a hamadik helyen pedig az újonc Kevin Magnussen futott be.


A futam után Danielt kizárták szabályszegés miatt (-.-), így módosult a sorrend, Kevin a második helyre lépett, így Jenson Button lett a harmadik.

Kimi eléggé küszködött egész hétvégén, a versenyen (Daniel kizárása után) a 7. helyet szerezte meg. Sebastiannak pedig elektronikai hiba miatt fel kellett adnia a versenyt.

:D

:)

Következő futam: Maláj Nagydíj (2014.03.30.)

2 megjegyzés:

  1. Szia!
    Remélem nem bánod, hogy írok neked :)
    Teljesen egyet értek veled, szerintem is rém unalmas volt a futam, annyira vártam pedig az Ausztrál nagydíjat.
    Sajnáltam, hogy Lewis kiesett, aztán Seb is, az meg, hogy üzemanyagot kell spórolniuk egyenesen felháborító. A gumispórolással még csak csak megvoltam, na de ez ...chh, én is nagyon remélem, hogy ezek után érdekesebb és eseménydúsabb futamokat fogunk látni. Amennyire szeretem ezt a sportot én biztosan nem hagyok ki egy futamot sem, de szeretnék akciókat, előzéseket, nem várt győzelmeket látni.
    Jó lett az összefoglalód! Szép hetet neked!
    LyA

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia! :)

      Dehogy bánom, örülök neki. :)
      Én is nagyon vártam a futamot, de nem igazán tetszett. :/
      Köszönöm, neked is szép hetet!:)

      Törlés