2015. március 16., hétfő

F1 - Ausztrál Nagydíj

Az Ausztrál nagydíjjal hivatalosan is kezdetét vette a 2015-ös Forma 1-es szezon. A 20 nevezett pilótából 18 kvalifikálta magát a vasárnapi versenyre, ebből viszont ténylegesen 15 versenyző rajtolt el. Valtteri Bottas hátsérülés miatt volt kénytelen kihagyni a vasárnapi versenyt, míg Magnussen és Kvyat autója már a rajtrácsra vezető körön megadta magát.

A versenyt Hamilton nyerte, a második Nico Rosberg lett, míg a dobogó alsó fokára pedig Sebastian állhatott fel. Az első Ferraris versenyén a dobogón végzett, de azért ne felejtsük el, hogy van egy bizonyos csapattársa, aki az első Ferraris versenyén győzni tudott. ;) A Mercedes fölénye ismét folytatódik így a futamokon illetve az év végén is az a kérdés, hogy ki lesz a harmadik? 

A 15 autóból végül 11-et intett le a kockás zászló, a futamot befejezők Jenson Button kivételével mind pontot szereztek. Nico Hülkenberg a 7. helyen végzett, míg Kimi a futam közben kiállni kényszerült. Az első kanyarban Sainz-zal ütközött, majd utána Verstappen-nel is ütközött, de az autó nem sérült meg nagyon. Viszont a szerelők mindkét kerékcseréjét elrontották, a másodiknál nem rögzítették jól a bal hátsó kereket, ezért a boxutcából kijövet félre kellett állnia. Később vizsgálták a csapatot veszélyes kiengedés miatt, de végül nem kaptak büntetést.








Következő futam: Maláj Nagydíj (2015.03.29.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése