2013. március 15., péntek

Formula 1 and Me

Már néhány posztban voltak utalások, 1-2 mondatok és képek a Forma-1-el kapcsolatban, de azon kívül, hogy szoktam nézni, nem sok minden derült ki belőlük.

Ebben a bejegyzésben a Forma-1-el való kapcsolatomról szeretnék írni. 

Pontosan nem emlékszem, hogy melyik volt az első futam, amit láttam, arra sem, hogy melyik évben volt. De arra emlékszem, hogy apa mindig nézte, volt hogy csak a rajtot és az utolsó pár kört. Nagy Schumacher fan volt. (:D) 
2002-2003 környékén voltak először a Magyar Nagydíjon. Én pedig otthonról néztem a futamot, majd amikor hazaértek csillogó szemekkel hallgattam a beszámolóit. Szerintem valahol itt kezdtem el több figyelmet szentelni ennek a sportnak, bár ekkor még csak 11-12 éves voltam.

Ha valaki megkérdezi tőlem, hogy mióta nézem a Forma-1-et, akkor 2005-öt szoktam mondani, mert ezt biztosra tudom mondani. Szintén ettől az évtől kezdve lett az első számú kedvencem (de nem szeretem ezt a szót használni) Kimi Räikkönen. Azóta is töretlen az iránta érzett tiszteletem, bármit is csinál, bárhol is versenyez. Aztán persze szoktak jönni a kérdések, hogy azért neki szurkolsz mert jól néz ki? Nem. Soha nem támogattam egyetlen pilótát sem azért, mert jól néz ki. Hazudnék, ha azt mondanám, hogy nem nézem meg őket és nem jegyzem meg egy-egy kép láttán, hogy milyen jól néznek ki, mert persze nem csúnyák, de nem ez a fő szempontom.   
A másik pilóta, akinek 2008 óta követem a pályafutását, nem más mint Sebastian Vettel. Volt már, hogy itt is megkaptam a kérdést, hogy azért szurkolsz neki mert világbajnok? Nem. 2008-ban kedveltem meg, akkor még a Toro Rosso-nál versenyzett.

A következő kérdés, amit fel szokott merülni, hogy melyik csapat a kedvencem. 
Nincs kedvenc csapatom, soha nem is volt. Nekem csak kedvenc pilótáim vannak és "megyek" velük, ahová ők szerződnek. Én inkább a pilótákat kedvelem és nekik drukkolok, mint a csapatot.

A fent említett két versenyzőn kívül kedvelem még Nico Rosberget és Nico Hülkenberget is. 

A Hungaroringen egyszer volt szerencsém élőben látni a száguldó cirkuszt még 2006-ban. Emlékszem, pénteken és szombaton szép napsütéses idő volt, vasárnap pedig esett az eső. Az volt az első esős Magyar Nagydíj. Nem lehet összehasonlítani a tv-s közvetítésekkel. Teljesen más élmény és szerintem aki egyszer megtapasztalta, hogy élőben milyen, az mindig menni akar utána. Sajnos azóta nem sikerült eljutom a Hungaroringre, de biztos vagyok benne, hogy nem ez volt az utolsó alkalom.

Most pedig végre elkezdődött a 2013-as szezon. Hihetetlenül hosszúnak tűnt az a több mint 100 nap, amíg nem volt futam. Már túl vagyunk két szabadedzésen, holnap (itteni idő szerint) hajnalban lesz a harmadik majd reggel az időmérő és vasárnap pedig a futam. 

A régi blogomon, mindig írtam a futam után egy pár soros kis összefoglalót a hétvége eseményeiről, még nem döntöttem el, hogy itt is lesznek-e. Majd vasárnap kiderül. ;)

Nagyjából most ennyi jutott eszembe ezzel a témával kapcsolatban, ha valakinek van kérdése, tegye fel nyugodtan. :)

Ti hogy álltok a Forma-1-el? Szoktátok nézni?

                                

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése