2013. szeptember 23., hétfő

Formula 1 - XIII.

 Szingapúri Nagydíj

Hosszú idő után sikerült időben megírnom ezt a bejegyzést. :D

Na de a lényeg, Seb megint nyert, ezzel pedig 60 pontra növelte az előnyét. A második Fernando lett, aki bár nem a kedvencem, de el kell ismerni, hogy nagyon jól rajtolt. Kimi a 3. helyen végzett, ami lenyűgöző teljesítmény annak ellenére, hogy a biztonsági autós szakasz elég sokat segített neki, de a 13. helyről rajtolt és komoly hátfájdalmai voltak a hétvégén. Nico Hülkenberg a 9. helyen fejezte be a versenyt.

Sok minden történt és történik most is a F1-ben. 

Kezdjük azzal, hogy már sorozatban nem is tudom hányadik futam volt ez, ahol kifütyülték Sebet. Rendkívül sportszerűtlennek tartom és bunkóságnak. Valaki kommentálta valahol, hogy más sportokban pl. foci is ez van és teljesen normális. Hát szerintem meg sehol nem normális ez a fajta viselkedés. Nyilván unalmas és bosszantó, hogy nem az ő kedvencük nyer, de akkor sem elfogadható ez a viselkedés.
 Aztán ott van a Webber-Alonso eset, hogy megrovásban részesítették őket, amiért Fernando az autóján hozta be Markot. Szép gesztus volt, de ahogy visszanéztem videókon, elég veszélyes is. 
A harmadik pedig Kimi. A csütörtöki sajtótájékoztatón egy kérdésre elmondta, hogy nem kapta meg a fizetését. Ezen persze a csapat vezetői felháborodtak és megsértődtek, persze, nem volt szép tőle, hogy elmondta, és most ott tartunk, hogy a csapat is elég rondán nyilatkozik róla. Pl. hogy ha Romain nem esik ki, akkor Kimi nem lett volna a dobogón, meg hogy nem örülnek, hogy dobogón állt. Nem szeretem az ilyen 'mi lett volna, ha...' kezdetű dolgokat. A másik meg tuti azért nem örülnek, mert így még több pénzzel tartoznak neki. Szóval elég csúnya dolgok mennek most és állítólag Kimi már csak SMS-ben konzultál a főnökeivel. 

Zajlik az élet, az biztos. Nekem kb. ennyi a véleményem most a dolgokról. Persze azért az újságíróknak sem szabad mindent elhinni. :)

Következő futam: Koreai Nagydíj (2013.10.06.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése