2014. október 6., hétfő

Formula 1 - XV.

Japán Nagydíj

Erre a futamra sokáig emlékezni fogunk, de sajnos nem azért mert annyira jó futam lett volna, hanem egy borzalmas baleset miatt. Nem is nagyon akarok sok mindent írni magáról a futamról. Néhány szóval jellemezve: esős, kaotikus, eseménydús, katasztrófába fulladó. 

Persze a szörnyű vég ellenére voltak szép pillanatok is, mint például a két Red Bull-os srác előzései, illetve Hamilton előzése. 
A versenyt Hamilton nyerte, Nico Rosberg lett a második, míg a dobogó harmadik fokára Seb állhatott fel. Daniel a 4., Nico Hülkenberg a 8., míg Kimi csak a 12. helyen fejezte be a versenyt.

A 41. körben Jules Bianchi belecsapódott az előző körben kicsúszó Adrian Sutil autóját mentő darus kocsiba. Borzalmas baleset volt. Eszméletlen állapotban szállították kórházba, válságos állapotban. Megműtötték, tegnap este még arról szóltak a hírek, hogy magától lélegzik, de sajnos a mai közlemények szerint már lélegeztető gépen van, az állapota stabil, de válságos. Reméljük a legjobbakat! #ForzaJules

A versenyt a baleset után piros zászlóval megszakították, majd nem indították újra.

A hétvége hírei közé tartozik még, hogy szombaton Seb bejelentette távozását a Red Bull-tól, 2015-ben már másik csapatnál fog versenyezni. Hivatalosan még nem jelentették be, de nagy valószínűséggel a Ferrarihoz igazolt át.




Következő futam: Orosz Nagydíj (2014.10.12.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése