2012. november 13., kedd

Olvastam I. - Dan Brown: Digitális erőd

Amint az a címből is következik egy új sorozatot szeretnék elkezdeni, mégpedig azokat a könyveket szeretném bemutatni, amiket éppen olvastam. 
Imádok olvasni, de ezt azt hiszem párszor már említettem. :)
Rengeteg könyvet olvastam már, de nem eleget. Visszamenőleg nem fogom előkeresni azokat, amiket már olvastam, de biztosan lesznek olyanok, amiket újraolvasok és akkor majd írok róluk.

Akkor kezdjük is az elsővel:

Ahogyan a címben is látható Dan Brown: Digitális erőd című alkotásáról lesz szó.

Először is a rövid ismertető az alexandra.hu-ról.

"Amikor az NSA verhetetlen kódfejtő gépe találkozik egy rejtélyes algoritmussal, amelyet nem tud feltörni, az ügynökség riasztja vezető kriptográfusát, Susan Fletchert. A ragyogó eszű és gyönyörű matematikusnő olyan felfedezésre jut, ami pánikot kelt a hatalom köreiben. Az NSA-t túszul ejtették... de nem fegyverekkel vagy bombákkal, hanem egy olyan zseniálisan összetett kóddal, amely a parancs kiadásakor megbénítja az USA hírszerzését. Susan Fletcher harcba indul a titkolózás és a hazugság áradatával szemben, hogy megmentse az ügynökséget, amelyben hisz. Miután mindenfelől árulás veszi körül, már nemcsak a hazájáért küzd, hanem a puszta életéért, majd végül annak a férfinak az életéért is, akit szeret."

Imádom Dan Brown könyveit. Már volt szerencsém mindegyiket elolvasni, de nem tudnék választani közülük kedvencet. 
Ez a könyve volt az első könyv, amit írt. Nem mondanám könnyű olvasmánynak, legalábbis nekem nem volt az, olyan szempontból, hogy szerintem kell egyfajta hangulat hozzá és legfőképpen idő, hogy belebonyolódjunk a számok, kódok világába.
Összességében tetszett a könyv. Szeretem, hogy mindenről részletes leírást kapunk, hogy kellőképpen megismerjük a körülményeket. A cselekmény több szálon fut. Azt is szeretem Dan Brown írásaiban, hogy sosem az a "főgonosz" akire első körben gyanakszunk és mindig meg tud lepni. Tele van fordulatokkal és nem unalmas a cselekmény. 
Habár az első 100-200 oldal nekem elég nehezen ment, a végén nem tudtam letenni a könyvet. Bár az is igaz, hogy főként a vonatutak alkalmával olvastam.

Olvastátok már?

2 megjegyzés: