2013. március 5., kedd

Olvastam IV. - J.K. Rowling: Harry Potter és a bölcsek köve

"A Roxfort Boszorkány- és Varázslóképző Szakiskolában töltött első tanév kemény erőpróba a diákok számára. Harry Potternek nem csupán a vizsgákon kell megfelelnie, de egy életre-halálra szóló küzdelemnek is részese lesz. A tizenegy éves varázslójelölt története meghódította az egész világot."  (moly.hu)



Mint szerintem elég sokan, én is ennek a könyvnek köszönhetem, hogy megszerettem az olvasást. Kb. 10-11 éves lehettem, amikor karácsonyra kaptam ezt a könyvet. Emlékszem nem igazán örültem neki. :D De aztán valahogy mégis rávettem magam, hogy elolvassam és alig tudtam letenni. :)

Valahogy így kezdődött a könyvek iránti szeretetem, ami azóta is töretlenül tart. Imádok olvasni, bár az utóbbi időben kicsit háttérbe szorultak a könyvek, de heti kétszer - a vonatozások alkalmával- legalább tudok egy kicsit olvasni.

Nem is tudom, hogy jött az ötlet, hogy újraolvassam most a sorozatot, de a múlt héten végeztem is az első résszel és jelentem, hogy még mindig ugyanannyira szeretem, mint régen. Most épp a második részt olvasom. 

Amint befejezek egy kötetet, megnézem a filmet is hozzá. Érdekes így rögtön egymás után a kettő, mert elég jól észrevehetőek a különbségek. 

Ti szeretitek? Olvastátok?

4 megjegyzés:

  1. Hűűűűű :D
    Én 7 éves koromban kaptam (asszem akkor adták ki először Magyarországon), és anyuval együtt olvastuk el...néha én olvastam fel, néha ő olvasta nekem...nagyon szerettem...akkor...bár mostani fejjel száz hogy nem ülnék neki...:/
    De tiszta jó nosztalgiázás...:D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kicsit valóban érdekes volt így huszonegy évesen újraolvasni, de teljesen meg tudom érteni a 11 éves önmagam. :D

      Törlés
  2. nagyon tetszik a blogod :)



    www.beautyandfashion-makeup.blogspot.com

    VálaszTörlés