2013. május 20., hétfő

Olvastam - VII - VIII.

Elég régen volt már ilyen bejegyzés, de az utóbbi pár hétben a jegyzeteim és a kinyomtatott diasorok többet voltak a kezemben, mint könyvek. De azért két könyvet sikerült kiolvasnom. Már többször említettem, hogy legtöbbször az utazások során szoktam olvasni, de most, hogy kezdődik a vizsgaidőszak, így még a vonaton is tanulni fogok. Szerencsére nyáron kicsit több időm lesz a könyvekre is és van is pár, ami arra vár, hogy elolvassam.

Sophie Kinsella - Velem alszol?

"Chloénak nyaralásra van szüksége. Elege van az esküvői ruhák varrásából, a hiú örömanyákból, és abból, hogy élettársának gondjai vannak a munkahelyén. Gazdag barátja, Gerard felajánlja spanyolországi luxusvilláját, hogy férje Philip, két fiuk, és ő kikapcsolódhassanak. Eszményi!
Hugh nem boldog ember. Úgy tűnik, tökéletes feleségét jobban érdekli a márvány az új konyhába, mint a férje, ő pedig keményen dolgozik, hogy mindezt kifizethesse, cserébe azonban alig látja a gyerekeit. Régi iskolatársa, Gerard, kiadja nekik spanyolországi luxusvilláját, hogy a család kicsit összerázódhasson. Pompás!
Mindkét família megérkezik a villába, ahol beköszönt a sokk is: Gerard ugyanarra a hétre szervezte a nyaralásukat. Elkezdődik az osztozkodás bosszantó hete, és a rekkenő hőségben hamarosan fojtogatóvá válik a feszültség. A két családot titokzatos múlt is összeköti, és ahogy elszabadulnak az indulatok, rég eltemetett szenvedély tör felszínre...
Mediterrán nyár, szabadságvágy, füllesztő erotika, egy-két slukk joint és valaki a háttérben..." 
"Könnyedség és humor teszik a könyvet tökéletes nyári olvasmánnyá." - Sunday Mirror" (moly.hu)

Egy újabb Sophie Kinsella könyv. Igazából egy könnyed, néha vicces történet, de közel sem az, amit már megszokhattunk az írónőtől. Elég sok negatív kritikát olvastam róla. De szerintem egy délutáni kikapcsolódáshoz (esetemben vonatozáshoz) tökéletes.

J.K. Rowling - Harry Potter és a Tűz Serlege



"Melyik nemzeti válogatott nyeri a Kviddics Világkupát? Ki lesz a Trimágus Tusa győztese? Utóbbiért három boszorkány- és varázslóképző tanintézet legrátermettebb diákjai küzdenek. A világraszóló versengés házigazdája Roxfort, az az iskola, ahová Harry Potter immár negyedévesként érkezik. S ahogy az a felsőbb osztályosoknál már egyáltalán nem különös, Harry és barátai a másik nemet is felfedezik...
Ám nem csupán e kellemes izgalmakat ígérő események várnak rájuk. Voldemort, a fekete mágusok vezére újból készülődik..." (moly.hu)

Igazából a Titkok Kamrája mellett ez a másik kötet, amit nem igazán szeretek, de nem tudom megmondani, hogy miért. :D Jelenleg az ötödik rész olvasom, csak elég lassan haladok vele, a fent említett okok miatt.

Ti olvastátok valamelyik könyvet? Tetszett?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése