2013. július 1., hétfő

Formula 1 - VIII.

Brit Nagydíj

Ez a nagydíj sem lesz a kedvencem, az már biztos. 
Egyrészről nagyon örülök Nico győzelmének, de másrészről nagyon csalódott vagyok. 
Elég érdekes futam volt. 15 kör alatt 3 defekt volt, ami azért nem igazán szerencsés dolog, pláne, hogy elég veszélyes, mind az autót vezető pilótára nézve, mind a mögötte haladó versenyzőre nézve is. Értem én, hogy látványosabb versenyek kellenek, de a gyorsan kopó gumik nem egyenlőek a szétrobbanóakkal. Remélem ezen minél hamarabb javít a Pirelli, mert ez így nagyon nem biztonságos.

Sebastian kb. 10 körrel a verseny vége előtt kiesett váltó hiba miatt.
Kiminek pedig eléggé eltaktikázta a Lotus a versenyét. Nem hívták ki kereket cserélni, ezért a végére elfogytak a gumik, így a 2. helyről visszacsúszott az 5-re. 

Nico Hülkenberg végül az utolsó pontszerzőhelyen ért célba, ami egész jó, ha azt nézzük, hogy a Sauber nem igazán jó ebben az évben.

Következő futam: Német Nagydíj (2013.07.07.)


2 megjegyzés:

  1. Szia, jó kis összefoglaló. Én ugyanúgy érzek mint te, mert Nico és Alonso miatt nagyon boldog voltam, de Seb :( annyira sajnáltam, amikor megállt alatta az autó. A gumikról pedig annyit, hogy nem úgy látványosak és izgalmasak a versenyek ha a bokszban dőlnek el, vagy azért mert éppen Kimi nem ment ki a bokszba és leelőzi egy friss gumi, hanem az előzések teszik izgalmassá. Ahogy azt Webber és Alonso megmutatta (kis ellentét önmagammal szemben :/)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi :)
      Örülök, hogy hasonló a véleményünk :)

      Törlés