2014. augusztus 25., hétfő

Formula 1 - XII.

Belga Nagydíj

A nyári szünet után a Belga Nagydíjjal folytatódott az idei Forma 1-es szezon. A szabadedzések és az időmérő után szinte borítékolható volt a Mercedes 1-2, na de aztán a versenyen borult minden. A két Mercedes az első körben ütközött, Hamilton defektet kapott, így visszaesett a mezőny végére. Ezzel az ő versenyének vége is volt. Niconak az első szárnya sérült, így ős is veszített néhány helyet. A futam után olyan hírek jelentek meg, hogy Nico szándékosan ütközött Hamiltonnal. Szerintem versenybaleset volt, de nyilván mindenki máshogy látja. Mindenesetre ők tudják pontosan, hogy mi történt, azért kíváncsi leszek a következő futamhétvégi nyilatkozatokra.

A dobogó felső fokára ismét Daniel állhatott fel, megszerezve ezzel a 3. győzelmét, illetve a csapat 50. első helyét. A második Nico Rosberg, a harmadik pedig Valtteri Bottas lett.
Kimi sajnos lecsúszott a dobogóról, a 4. helyen ért célba, ezzel az idei legjobb helyezését érve el. Seb az 5. lett, sajnos egész hétvégén gondjai voltak az autóval. Nico Hülkenberg a 11. helyen fejezte be a versenyt, de Kevin Magnussen büntetése után a 10. helyre jött fel.





Következő futam: Olasz Nagydíj (2014. 09.07.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése