2014. október 9., csütörtök

EpisodeCalendar- avagy rendszerezzük a sorozatokat!

Sziasztok!

Már elég régóta gondolkoztam azon, hogy valamilyen más formában kellene vezetgetnem az aktuálisan nézett sorozataimat azon kívül, hogy a határidőnaplómba írnám fel őket. Ugyanis azt nem mindig nézem meg, illetve nem is jól átlátható abból a szempontból, hogy melyik rész néztem már meg, mikor lesz a következő stb. A moly.hu-n az egyik zónában merült fel nemrég az a kérdés, hogy ki milyen oldalt használ a sorozatok nyomon követésére. Ekkor ajánlották a címben szereplő EpisodeCalendar nevezetű oldalt. Persze többet is ajánlottak, de nekem ez volt a legszimpatikusabb. (A képek kattintásra megnőnek. ;))


A linkre kattintva ez az oldal fogad minket, ahol a zöld 'Sign up' gombra kattintva regisztrálhatunk vagy az alatta lévő szürke gombra kattintva kipróbálhatjuk az oldalt még a regisztráció előtt. 

A regisztráció után a kereső mezőbe beírva a sorozataink címét, könnyen hozzáadhatjuk a saját listánkhoz. Ha kész vagyunk, akkor a 'My Shows' fülre kattintva a következőt láthatjuk:


Itt láthatjuk elkülönülve a még futó, illetve már véget ért sorozatokat, valamint az archív és a később megnézendőket is. Itt látszik még, hogy az adott sorozatból van-e még olyan rész, amit nem néztünk meg, illetve az előző és a következő rész címét és vetítési időpontját is láthatjuk. A lap alján pedig látható, hogy mennyi időt vett el az életünkből a sok-sok rész megnézése.


Az 'Unwatched' fülön láthatjuk sorozatokra lebontva, hogy hány megnézetlen részünk van még, illetve, hogy hol hagytuk abba. Ezen kívül még olvashatunk egy rövid kis ismertetőt az adott részről és az eredeti vetítési időpontot is megnézhetjük. Ha pedig megnéztük az adott rész, akkor a kis jelölőnégyzetben bejelölhetjük.


Van egy saját profilunk is, ahol szintén láthatóak az általunk követett sorozatok és itt is megjelenik az a kis diagram, ami a sorozatnézéssel eltöltött órákat mutatja. Ami még tetszik ebben az oldalban, hogy követhetjük a barátainkat is. Én IceEmy néven vagyok fent, ha gondoljátok, akkor kövessetek be és én is visszakövetlek titeket. :)


Persze a fő ok, amiért regisztráltam, az ez a része volt, ahol naptárnézetben láthatjuk, hogy melyik napon lesz új rész a sorozatból, melyiket néztük már meg. Itt is látszik a rész címe, de ha valaki ezt nem szeretné, akkor a jobb felső sarokban ki kell venni a pipát és már nincs is ott. Ha megnéztük az adott rész, akkor egyszerűen kipipáljuk a kis négyzetet. Ekkor megjelenik egy zöld pipa a sorozat neve előtt, valamint szürke és áthúzott lesz a felirat.

Nekem nagyon megtetszett ez az oldal, egyszerű használni és jól átlátható. 

Ti milyen módszerrel követitek nyomon a sorozatokat, amiket néztek?

4 megjegyzés:

  1. Szia!

    Én a lehető legrosszabb módszert választom a nyomon követéshez. Próbálom fejben tartani, de ez sohasem megy, amit meg is értek. :) Igyekszem magam ahhoz tartani, hogy csak akkor kezdek neki egy sorozatnak, amikor az aktuális évad már véget ért, így nem kell időpontokhoz alkalmazkodnom. Persze, sokszor nem bírom ki. Jelenleg az Outlandernek kezdtem neki, de ha jól tudom, akkor most megy szünetre és biztosan el fogom felejteni. Biztosan ki fogom próbálni ezt az oldalt. Nagy segítség lesz számomra, csak el ne felejtsem megnézni... :P

    Lenne egy kérdésem is, ha nem baj. Látom, hogy ott van nálad a Reign c. sorozat és én is szeretnék adni neki egy esélyt. Ármánykodásra és izgalomra számítsak vagy inkább szerelemre? Nagyon örülnék neki, ha inkább izgalmas lenne. :)

    Még egyszer köszönöm a tippet! Még ma nekilátok az oldalnak. :)

    Ena

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Ena!

      Eleinte én is úgy csináltam, de aztán rájöttem, hogy 4-5 sorozatnál már nem igazán működik. :D
      Én is jobban szeretem úgy nézni a sorozatokat, hogy tudom még jó pár rész hátra van, de sajnos egy idő után mindig beérem az aktuális részeket és sajnos eljön a várakozás ideje.

      Ó, én nagyon szeretem. :) Mindkettő van benne. Itt egy kicsit bővebben írtam róla: http://dreamworldandmylife.blogspot.hu/2014/09/sorozatok-5.html :)

      Ha kész vagy vele, küld el a felhasználóneved, hogy bekövethesselek. :)

      Törlés
    2. Szia!

      Bekövettelek EnaM. néven. :) Köszi az ismertetőt, most már biztosan kap tőlem egy esélyt. Ha tetszeni fog, akkor pár nap alatt végezni is fogok vele. Azt hiszem, ilyen téren függő vagyok: amíg van hátra rész, addig nem bírok lenyugodni. :P

      Törlés
    3. Szia! :)

      Visszaigazoltalak. Én is ilyen vagyok,amíg van rész, addig tuti nem állok le. :D

      Törlés